Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

5. ΚΕΡΔΟΣ ( ΤΡΟΠΟΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

Οι επιχειρήσεις γνωρίζοντας τη ζήτηση για ορισμένα προϊόντα επιλέγουν ποια απ' αυτά θα παράγουν. Τα χρήματα που δαπανά η επιχείρηση για να παράγει  ένα προϊόν ονομάζεται κόστος.
 Τα επιπλέον χρήματα που εισπράττει η παραγωγική μονάδα από την πώληση ενός προϊόντος στην αγορά είναι το κέρδος
Το κέρδος, δηλαδή, είναι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα έσοδα (εισπράξεις) και τα έξοδα (κόστος).

    ΚΕΡΔΟΣ = ΕΣΟΔΑ (εισπράξεις) - ΕΞΟΔΑ (κόστος)



ΤΡΟΠΟΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ   

  Στόχος βασικός κάθε παραγωγικής μονάδας είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους της, δηλαδή η δυνατότητα να πουλάει όσο γίνεται περισσότερα προϊόντα στην αγορά σε όσο υψηλότερη τιμή γίνεται και να δαπανά όσο το δυνατό  λιγότερα για την παραγωγή των προϊόντων που πουλά.

    Η κάθε παραγωγική μονάδα πετυχαίνει το στόχο της με τους εξής τρόπους:
    α. μείωση των εξόδων κόστους παράγωγης
    β. ανάπτυξη της τεχνογνωσίας
    γ. παραγωγή νέου προϊόντος
    δ. διαφήμιση και προώθηση του προϊόντος της
    ε. ένταξη σε νέες αγορές
    στ. τυποποίηση του προϊόντος της.


ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ   
Η παραγωγή των προϊόντων πραγματοποιείται σε συγκεκριμένους χώρους,
 που ονομάζονται παραγωγικές μονάδες, όπως είναι τα εργοστάσια. Η κάθε
 παραγωγική μονάδα λειτουργεί ως ένα σύστημα, δηλαδή ένα σύνολο επιμέρους στοιχείων με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, για να επιτευχτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και οι στόχοι της επιχείρησης. 
Η παραγωγική μονάδα ως σύστημα, προκειμένου να παράγει το προϊόν  τη περιλαμβάνει 

          α. εισροές, που είναι όλα τα υλικά αγαθά και οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία, όπως οι συντελεστές παραγωγής, οι πρώτες ύλες και τα κεφάλαια.
          β, διαδικασίες επεξεργασίας, που σημαίνει ότι η παραγωγική μονάδα στα πλαίσια λειτουργίας της μετατρέπει τις εισροές σε παραγωγικό αποτέλεσμα (το προϊόν). Κατά τη διαδικασία επεξεργασίας έχουμε τη σχεδίαση του προϊόντος, τα στάδια παραγωγής του αλλά και τους τρόπους προώθησής του στην αγορά.
          γ. εκροές, που είναι κυρίως τα προϊόντα που παράγει η παραγωγική μονάδα καθώς και τα κάθε λογής υπολείμματα της επεξεργασίας, όπως είναι τα απόβλητα της παραγωγής.
    Στα πλαίσια του ανταγωνισμού, για να παραμείνει ανταγωνιστική μια παραγωγική μονάδα, θα πρέπει να επανασχεδιάζεται η λειτουργία της με βάση τις νέες τεχνολογίες και τη διαρκή εκπαίδευση των εργαζομένων.


2 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας lemeridian και να ενημερώσω τους ανθρώπους για το πόσο ευγνώμονες είμαι για όλη τη βοήθεια που δώσατε εσείς και το προσωπικό της ομάδας σας και ανυπομονώ να συστήσω τους φίλους και την οικογένειά τους εάν χρειάζονται οικονομική συμβουλή ή βοήθεια @ ποσοστό 1,9% Επιχειρηματικό Δάνειο .Via Contact:. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. Συνεχίστε τη σπουδαία δουλειά.
    Ευχαριστώ, Busarakham.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Free NFL picks for today covers - Bovada - RMC Casino 메리트카지노 메리트카지노 fun88 soikeotot fun88 soikeotot 998All-in-one betting for the conference finals predictions

    ΑπάντησηΔιαγραφή